Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Σπάστε τα δεσμά ,κίνημα κατάργησης της δουλείας

Σπάστε τα δεσμά

Τα μαγικά όνειρα 
είναι σε κλειστά μάτια,
εξοστρακίζονται όταν ανοίγουν  

Σε κακοτράχαλα μονοπάτια
βάδισαν τα όνειρα ,
γέμισαν τραύματα οι πατούσες. 

Σπάστε τα δεσμά,
σαν υπόκωφος θόρυβος ακούγεται,
 κάτι γίνεται;

Τάσος Ορφανίδης


Έγινα σκλάβα στα 5 μου. Τη μέρα φρόντιζα τα ζώα. Τη νύχτα με βίαζε ο αφέντης μου. Πάντοτε νόμιζα ότι αυτό είναι φυσιολογικό, αν και δεν το καταλάβαινα.

Στη χώρα μου τη Μαυριτανία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να είναι σκλάβοι. Εγώ στάθηκα τυχερή. Ο αδερφός μου ξέφυγε απ’ τα αφεντικά του και βρήκε μια οργάνωση που μάχεται για την κατάργηση της δουλείας. Τους ζήτησε να με βοηθήσουν να ελευθερωθώ. Όμως, όταν ήρθαν να με πάρουν, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να αρνηθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή χωρίς τα αφεντικά μου, τη ζωή στην οποία δούλευα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα κι όταν ήμουν έγκυος ή ετοιμόγεννη. Μόνο αυτήν τη ζωή ήξερα.

Ο άνθρωπος που ήρθε να σπάσει τα δεσμά μου και που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην απελευθέρωση ατόμων όπως εγώ, βρίσκεται τώρα στη φυλακή επειδή τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά κατά της δουλείας. Όμως, σε τέσσερις μέρες εκδικάζεται η έφεσή του και μπορεί να αφεθεί ελεύθερος. Αν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ του Biram Dah Abeid, μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες του, για να συνεχίσει να βοηθάει άλλους να σπάσουν τις δικές τους. Πάρε θέση τώρα:

https://secure.avaaz.org/el/mauritania_anti_slavery_biram_loc_dn/?thhWpdb 

Ως πολίτες του κόσμου, πιστεύουμε ότι κάθε μορφή δουλείας πρέπει να καταργηθεί. Σας ζητάμε να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να απελευθερωθεί αμέσως και χωρίς όρους ο κορυφαίος ακτιβιστής κατά της δουλείας Biram Dah Abeid και οι σύντροφοί του, να σταματήσει η καταπίεση όσων ζητούν την κατάργηση της δουλείας, να αναγνωριστούν οι οργανισμοί κατά της δουλείας και να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος για την εξάλειψη αυτής της φρικαλεότητας που συμβαίνει στη Μαυριτανία. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναθεωρήσει και να διακόψει τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης μέχρι να καλυφθούν τα παραπάνω αιτήματα και τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να λάβουν επειγόντως μέτρα για την κατάργηση της αποτρόπαιας πρακτικής της δουλείας στον 21ο αιώνα. (από avaaz.org)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου