Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

χωρίς ευχές , Τάσος Ορφανίδης


φωτογραφία Τάσος Ορφανίδης


χωρίς ευχές

Έρχεται το 2016, είναι έξω από την πόρτα .Τρομακτικό μου φαίνεται . Το φαντάζομαι με γαμψά νύχια έτοιμο να κατασπαράξει κάθε ματιά ,τις φοβάται τις ματιές . Έχει βάλει το δικό του μάτι στην κλειδαρότρυπα και ανιχνεύει τις κινήσεις .

Ανάλογα με την υποδοχή, θα προσαρμόσει την είσοδο του. Αν υπάρχει φωτιά να καίει στο τζάκι, θα ζαρώσει δίπλα για να ζεσταθεί. Αν κάποια κουβέρτα είναι πεταμένη στο δάπεδο, θα πάρει να σκεπαστεί. Αν το τραπέζι είναι στρωμένο, θα βρει  κάθισμα για να καθίσει. 

Με ανέκδοτα θα ξεκινήσει και με τραγούδια σκοπεύει να συνεχίσει.

Έλα όμως που το κλάμα ενός παιδιού, ξέφυγε της  προσοχής του. Ο γέρος δεν έχει που να ζαρώσει για να ζεσταθεί , σκεπάσματα και τροφή που θα τα βρει. Χαρτιά, τιμολόγια, αποδείξεις,λογαριασμοί, γίνονται σύννεφα, σκοτεινιάζουν τον τόπο. Λόγια, πολλά λόγια γίνανε πούπουλα, πετάνε σαν τις ευχές που κάπου θ’ ακουμπήσουν.

Ακούγονται τα κάλαντα των παιδιών έξω από την πόρτα, ξεφτισμένα χωρίς ζωή, χωρίς χρώμα, με αντίτιμο ένα νόμισμα.Ανοίγω την πόρτα και εμφανίζεται  το χαμόγελο ενός παιδιού σε γέρικο σώμα . Τα σκυλιά άρχισαν να γαυγίζουν και ως δια μαγείας το πρόσωπο φωτίστηκε, πήρε παιδική μορφή, ενώ  το χάδι του έκρυβε στοργή .

Φαίνεται πως το 2016 θα πάρει πολλά πρόσωπα, για να μοιράσει λύπη, πόνο, χαρά και ευτυχία. Θα διαλέξει λέξεις που δεν έχουν ερμηνεία. Γέμισε ο τόπος λαμπιόνια .Θα δούμε !

Τάσος Ορφανίδης


5 σχόλια:

 1. Τι να πω Τάσο, τόσο σκληρό, όσο έμορφο..
  Με μια τεχνική που το "σκηνικό" ακροβατεί
  μεταξύ τρυφεράδας και "εικονικής"αλήθειας..
  Πολλά εύγε κι αν στο πίσω μέρος του μυαλού
  περιμένεις κάτι από τον νέο χρόνο, εύχομαι
  να σου το φέρει πλουσιοπάροχα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ευχαριστώ Πελαγία μακάρι,οι ευχές χρειάζονται νόημα και ουσία , η τυπικη τους μορφή και έκφραση ξεθωριάζει τις έννοιες τους

   Διαγραφή
 2. Η τέλεια απεικόνιση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουμε.Οι επιθυμίες σου ευχές μου.Μια όμορφη και δημιουργική χρονιά να έχεις φίλε μου, με υγεία!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σε κάθε βήμα μένει το χνάρι, ακόμη κι όταν το σκεπάζουν πέτρες φυτρώνουν αγριόχορτα , ευχαριστώ Παρασκευή

   Διαγραφή
 3. Από εμένα ευαίσθητε φίλε μου Τάσο ευχές για να φύγει αυτό το θαμπό από παντού!!!
  Υπέροχα παραστατικός ως πάντα!!!
  Καλή χρονιά σε σένα και παντού!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή