Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Γεφύρι Πυλαίας(Ελαιόρεμα) μέχρι του Αλλατίνη , μια καλή πρόταση διαδρομής


Αν θέλετε να επιλέξετε μια  καθημερινή πεζοπορία η περίπατο σε βατή διαδρομή και ευχάριστο περιβάλλον,φορέστε τα μποτάκια σας η τα αθλητικά σας και ξεκινήστε.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα το μονοπάτι που ξεκινά από την καμάρα της Πυλαίας μέχρι την κεραμοποιία  Αλλατίνη και επιστροφή. Ένα είναι βέβαιο ότι δεν θα είστε μόνοι. Θα συναντήσετε αρκετούς που θα έχουν κάνει την ίδια σκέψη με σας.

Για να πάτε στην αφετηρία υπάρχουν πινακίδες στον κεντρικό δρόμο της Πυλαίας που σας οδηγούν στο Ελαιόρεμα. Εκεί θα βρεθείτε μπροστά στην παλιά καμάρα και σε  ένα υπέροχο διαμορφωμένο πάρκο με όμορφες μικρές διαδρομές και αρκετά σημεία ξεκούρασης. (βλέπε σχετικά" Γεφύρι" (Καμάρα Πυλαίας) Ελαιόρεμα)

Από το γεφύρι της Πυλαίας θα πάρετε το μικρό μονοπάτι με κατεύθυνση νότια παράλληλα με το περιφερειακό ρέμα που θα σας οδηγήσει εύκολα μέχρι το παλιό εργοστάσιο κεραμοποιίας του Αλλατίνη .Η διαδρομή με επιστροφή είναι 5,295 χλμ. διάρκειας 1.5 ώρας. Από το Αλλατίνη συνεχίζει μέχρι την θάλασσα διαδρομή περίπου 3.5 χλμ για την οποία θα αναφερθούμε σε μια επόμενη ανάρτηση. 

Δεν είναι μόνο η παραλία της πόλης, κρύβονται ομορφιές περιφερειακά αρκεί να τις ανακαλύψετε.Αν έχετε σκυλί στην ιδιοκτησία σας, μη διστάσετε να το πάρετε μαζί σας.Καλή πεζοπορία! 

Τάσος Ορφανίδης

Αθανάσιος Ευθύμιος ΝικόπουλοςΠαλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκη
φωτογραφίες & λήψεις gps : Στέφανος Νούτσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου