Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

τα πλεκτά της γιαγιάς Δέσποινας, Τάσος Ορφανίδης

η ζακέτα πλεγμένη απ' τα χεράκια της 

Η γιαγιά Δέσποινα,έχει στην φροντίδα της τον παππού . Έχουν περάσει χρόνια που έφυγαν τα παιδιά της,με τις δικές τους οικογένειες, τις δικές τους έννοιες. Της χάρισαν πολλά εγγόνια, που το καθένα πήρε τον δρόμο του.

Έμεινε να φροντίζει τον άντρα της κι αυτός να την κοιτά στα μάτια, να της παίρνει το χέρι ζεστά και να της σκάζει με την πρώτη ευκαιρία ένα φιλί. Από ευγνωμοσύνη; ποιος ξέρει ; Μπορεί να ξεχνά λόγω ανίας αλλά υπάρχουν μοναδικές στιγμές που είναι υπέροχος. Παρά την κούραση της, κάθε τόσο απευθύνεται σ'αυτόν " αγόρι μου , αγόρι μου" με τα μάτια δακρυσμένα.

Για να ξεπερνά την κούραση της, προτιμά αντί για το χαζοκούτι να πλέκει .Έπλεξε φορέματα, ζακέτες, μπλούζες, τα περισσότερα για τον εαυτόν της. Της αρέσει, ξεφεύγει το μυαλό και ξεχνά τους πόνους της. ΄Επλεξε και ένα ρουχαλάκι για το σκυλάκι της τον Ίκαρο και ένα για τον Ηρακλή τον φιλαράκο του. Κέντησε και στο καθένα το όνομα τους για να μη χάνονται. 

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου,  μονολογεί καμιά φορά. Η ευχαρίστηση της πάει πακέτο με την φροντίδα των αγαπημένων της φίλων. Κάποτε είχε μια γατούλα, τι δεν της έκανε. Την θέση της εδώ και μερικά χρόνια  έχει πάρει ο Ίκαρος, ένα αδέσποτο που το μάζεψε ο παππούς όταν ήρθε και κούρνιασε στα πόδια του.Μεγάλη συντροφιά και παρηγοριά τις ώρες της μοναξιάς.

 Μη γελιόμαστε η μοναξιά είναι παρούσα, ακόμη και τις ώρες που δεν κοιμάται ο παππούς. Δύσκολα τα γεράματα, ας κυλούν τουλάχιστον με πολύ αγάπη και αρκετή αξιοπρέπεια.Τάσος Ορφανίδης

το ρουχαλάκι του Ηρακλή με το όνομα του κεντημένο

1 σχόλιο:

  1. Είσαι υπέροχος φίλε μου Τάσο όπως και οι εικονιζόμενοι!!!!
    Αλλά να μου πεις, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή