Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

αδιάφορα, Τάσος Ορφανίδης

φωτογραφία Μιχάλης Ματζαβίνος
αδιάφορα

Μπέρδεψε τον βηματισμό του, ανασκουμπώθηκε κι έβαλε μπροστά την σκέψη. Δύσκολο φάνηκε το προβάδισμα, βρέθηκε ανάμεσα τους να περιφέρεται άσκοπα.

Αυτοσαρκάστηκε, στην στιγμή έλυσε την γραβάτα του,συνήθιζε τον μονό κόμπο του ήταν πιο εύκολο, τακτοποίησε την καρέκλα του μπροστά στο τραπέζι και απομακρύνθηκε με τον ίδιο τρόπο που φάνηκε. Τα μάτια όλων τον συνόδεψαν μέχρι την πόρτα ανάμεσα στο φως και την καταχνιά, ενώ η ομίχλη τον έντυσε με τα θολά χρώματα της. Είναι αλήθεια ότι δεν του πήγαινε η φουρτούνα γι’ αυτό αποχώρησε με νηνεμία, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα ερωτήματα .

Το καπέλο του έμεινε μόνο στην κρεμάστρα, αυτή την φορά το άφησε πίσω του, όπως και τόσα άλλα που δεν θέλησε να κοιτάξει για δεύτερη φορά. Ήταν δύσκολος ο αποχαιρετισμός γι’ αυτό προτίμησε να αποχωριστεί τις συνήθειες του μέχρι σήμερα . Γύρισε διστακτικά και κλείνοντας τα μάτια νευρικά αρκετές φορές, προσπάθησε να σβήσει όλες τις εικόνες που τον έδεναν πίσω απ’ την κλειστή πόρτα. 

Έτσι απλά και αδιάφορα κίνησε να απομακρυνθεί γρήγορα .Ένιωσε την διαφορά όταν το κρύο χάιδεψε το γυμνό κρανίο του, του ΄λειπε το καπέλο Panama.

Τάσος ΟρφανίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου