Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

"ο άνθρωπος με το κόκκινο γιλέκο ", γράφει ο Τάσος Ορφανίδης
Μη κοιτάς κατάματα τον σπουργίτι, κινδυνεύει να γίνεις φίλος του.


Καθώς βάδιζα προς το λιμάνι μέσα στην κοσμοπλημμύρα,σχεδόν έπεσα πάνω σε έναν κύριο με κόκκινο γιλέκο που έγραφε την λέξη"Σχεδία". Ήταν ευγενική φυσιογνωμία, με  το χέρι του προτεινόμενο κρατώντας το ομώνυμο περιοδικό. Φεύγοντας, μου υπενθύμισε ότι η απόδειξη βρίσκεται μέσα στο περιοδικό. 

Οι σημερινές μέρες δεν αφήνουν περιθώρια για επιλογές. Τα προβλήματα σε κάθε οικογένεια συσσωρεύονται και η απόγνωση μεγαλώνει. Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο εξαιρετικό περιοδικό «Σχεδία» . Αγοράζοντας ένα περιοδικό από τους ευγενικούς πωλητές δρόμου με το κόκκινο γιλέκο, βοηθάτε άνεργους η άστεγους συνανθρώπους μας. 

Το περιοδικό «Σχεδία» δίνει χέρι βοήθειας σε κάθε ένα συμπολίτη μας, που θέλει να βγάλει το μεροκάματο του με αξιοπρέπεια. Όταν η δουλειά είναι έντιμη, κανείς δεν πρέπει να φοβάται να δοκιμάσει. Η ψυχή και το στομάχι δεν μετράνε αξιοπρέπεια, να επιβιώσουν χρειάζονται. Χωρίς ψυχή το σώμα γίνεται έρμαιο και εγκαταλείπεται. Αυτό προσφέρει το περιοδικό δρόμου,το δικαίωμα για ζωή.

Όταν συναντάτε τον άνθρωπο με το κόκκινο γιλέκο που γράφει πάνω του «Σχεδία», μη διστάσετε. Βοηθάτε τον ίδιο, επειδή του δίνετε την δυνατότητα να κρατήσει τα μισά της αξίας του και αγοράζετε ένα περιοδικό με καλή ύλη.

Κανείς δεν μετάνιωσε που προσπάθησε, κανείς δεν έχασε που δοκίμασε.


Τάσος Ορφανίδης   2 σχόλια:

 1. Γεια σου Τάσο ψυχούλα !!
  Έχω φίλο από την σχεδία στο φέις, που γράφει ποιήματα..
  Λέγεται Ελευθέριος Φωτίου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είχα ανεβάσει ένα ποίημα του, μου το έδωσε καθώς αγόρασα το περιοδικό.Τον συνάντησα στην Αγία Σοφία.
   http://anastasiosskepseis.blogspot.gr/2015/12/40.html

   Διαγραφή