Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

"ένα δωμάτιο γεμάτο όνειρα" , Τάσος ΟρφανίδηςΤι να έχει φυλαγμένο ένα παιδικό δωμάτιο; Πόσα μυστικά είναι καλά κρυμμένα; Αναγνώσματα, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, μικρές παρέες, έρωτες, μαζεύτηκαν στον χρόνο γίνανε έφηβοι. Τα  πρώτα σκιρτήματα, ένα φοιτητικό πάσο, νέα βιβλία που άρχισαν να στοιβάζονται να βρούνε ελεύθερο  χώρο. 

Το μικρό δωμάτιο γινότανε μεγάλο κι έπλεκε όνειρα τα ΄κανε ρούχο ζεστό με θαλπωρή γεμάτο.Νεανικό δωμάτιο όπου φώλιασαν ελπίδες και όνειρα. Αλλιώς υποδέχονταν την μέρα και αλλιώς ταξιδεύαν την νύχτα. 

Τοίχοι βαμμένοι σε διάφορα χρώματα έχουν φυλάξει τις σημειώσεις για μια ζωή. Τα γκράφιτι στους τοίχους των σπιτιών έγιναν μικρογραφίες και τα συνθήματα  οράματα.

Ένα δωμάτιο που κρατάει καλά φυλαγμένα τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τις σκέψεις ενός νεαρού κοριτσιού. Σ΄ αυτό το δωμάτιο φώλιαζε η έμπνευση όταν συναντούσε την φαντασία. Εδώ ύφανε τον ιστό της μια αράχνη, που ‘χε τον νου της  όταν ζευγάρωναν τα όνειρα να ταξιδέψουν σε άλλα μέρη.Σ' αυτό το δωμάτιο γέμισαν οι τοίχοι του με φωνές και λέξεις. 

Ένα δωμάτιο που όταν έκλεισε η πόρτα του το επισκέπτομαι για να διαβάσω τα όνειρα του παιδιού μου, απ' όταν έφυγε που  έγινε γυναίκα.  


3 σχόλια: