Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Ονειρικές στιγμές με την Νένα Βενετσάνου και τον Νότη Μαυρουδή στο French KeysΟ καθένας μας αυτήν την εποχή που ζούμε, χρειάζεται ένα βάλσαμο καρδιάς . Ο Νότης Μαυρουδής μαζί με τον  Γιώργο Τοσικιάν  με τις κιθάρες τους, συνόδεψαν χθές την χρυσή φωνή της Νένας Βενετσάνου. Σε ένα χώρο ιδανικό, όπως είναι το French Keys. Σε ένα κλίμα μοναδικό, χωρίς φωνές, γέλια, κάπνα, και φασαρία, σαν μια παράσταση παρέσυραν το κοινό τους για νοσταλγικούς περιπάτους. Γκρέμισαν για λίγο την ασχήμια της εποχής μας και μας ταξίδεψαν σε όμορφα μονοπάτια της μουσικής και της ποίησης.Η επιβλητική παρουσία της Νένας με το πάθος που την διακρίνει και την ευαισθησία της, άπλωσε ένα πέπλο  συγκίνησης  και παρέσυρε με την συνοδεία των δύο κιθάρων σε ονειρικές στιγμές.Ο Νότης Μαυρουδής υποδέχθηκε το κοινό τους με χιούμορ και το οδήγησε να καθίσει παρέα μαζί τους στις δικές του διαδρομές, αυτές που γνωρίζει καλά ως πολυταξιδεμένος.

Ωραία βραδιά, ένωσε τις ηλικίες σ’αυτό το ταξίδι της νοσταλγίας.

Πόσο μου άρεσε όταν η Νένα με χροιά φωνής που δεν σηκώνει αντίρρηση, παρακάλεσε ευγενικά να κλείσουν τα κινητά  και να  καπνίσουν στο διάλλειμα έξω από την αίθουσα. Πόσο απλά ακολούθησε το κοινό την προτροπή της. 

Αυτή η εποχή κουβαλάει πολλά κουσούρια  αλλά πάντα θα βρίσκεται ο τρόπος για να φτιάξουμε την μέρα μας. Μακριά απο κανιβαλισμούς, με την τέχνη να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 Τάσος Ορφανίδης  
1 σχόλιο: