Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας "Μηχανορραφήματα, μια περιπέτεια αλλιώς"«Μηχανορραφήματα, μια περιπέτεια αλλιώς», είναι όπως λέμε μια παιδική σκηνή αλλιώς . Τα Μηχανορραφήματα , ένα μουσικό παραμύθι που έγραψαν η Δήμητρα Μητρέντζη μαζί με την Λουκία Ορφανίδου, επισκέφθηκαν τις καρδιές 9000 και πλέον μικρών φίλων του θεάτρου και τους μοίρασαν αγάπη. Εκείνα με την σειρά τους άνοιξαν την αγκαλιά τους, έγιναν μια αλυσίδα και την φύλαξαν για να την μοιράσουν με τραγούδι σε άλλα παιδιά, στους γονείς τους και στους φίλους τους. 

Μηχανορραφήματα , ένα μουσικό παιδικό θέατρο  που άγγιξε τις καρδιές όλων μικρών και μεγάλων, ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του . Εκατό δέκα έξι (116) Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, από τις Π.Ε. Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, το παρακολούθησαν και γέμισαν τις ψυχούλες τους με συναισθήματα από το θεματικό ΚΟΥΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, που δημιουργήθηκε από τις συγγραφείς, με τίτλο: ‘’Μια παράσταση δεν είναι μόνο μια παράσταση’’. Προκειμένου να εντάξει τη θεατρική διαδικασία μέσα στην τάξη και να εμπλέξει τον εκπαιδευτικό και το μαθητή σε μια βιωματική προσέγγιση της παράστασης πριν, κατά και μετά τη θέαση, το κουτί περιείχε μία ολοκληρωμένη σειρά δραστηριοτήτων προετοιμασίας -ένα εκπαιδευτικό πλάνο εξειδικευμένο για κάθε ηλικιακή ομάδα. 

Με αρχή του κύκλου στις 25 Οκτώβρη 2015 από την Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, έφθασε να κλείσει στο Δημοτικό θέατρο της Νάουσας  2 Μαρτίου 2016. Τα Μηχανορραφήματα βρέθηκαν κοντά στην οικονομική εκστρατεία της Βιβλιοθήκης ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ, διαθέτοντας μέρος των εσόδων της από την παράσταση που έδωσε για το κοινό στις 28 Φεβρουαρίου 2016.Παράλληλα  οι μικροί  φίλοι που παρακολούθησαν την παράσταση, έντυσαν το φουαγέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με τις δημιουργίες τους.

Εμείς με την σειρά μας να ευχηθούμε στους δημιουργούς να επανέλθουν με ένα καινούργιο ταξίδι στο παρόν και στο μέλλον,  να μοιράσουν χαρά στους μικρούς φίλους του θεάτρου.

" στο τέλος η Αγάπη νικά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου