Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Αντώνης Πολυκανδριώτης,ο Μυκονιάτης ζωγράφος


Το 1926 διοργανώθηκε στην Αθήνα κθεση γνωστή ως «Έκθεση των Τεσσάρων»:
Σπύρος Βασιλείου, Αντώνης Πολυκανδριώτης, Σπύρος Κόκκινος, Πολύκλειτος Ρέγκος.
Θα παρουσιάσουμε το έργο του καθένα ξεχωριστά


Αντώνης Πολυκανδριώτης(1904-1990)


Ο Αντώνης Πολυκανδριώτης γεννήθηκε στη Μύκονο το 1904 και πέθανε στην Αθήνα τo 1990. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1920-1926) με καθηγητές τους Βικάτο, Γερανιώτη, Ροϊλό, Λύτρα -από το εργαστήριο του οποίου και αποφοίτησε. 
Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη από το 1928-1932 (το 1930-1932 ως υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών), στις Ακαδημίες Grande Chommíere, Colarossi και Scandinavian στο Παρίσι ενώ παράλληλα εργαζόταν στο εργαστήριο του Δημήτρη Γαλάνη και στα Μουσεία του Λούβρου, του Πράντο και του Βατικανού. 
Ταξίδεψε και επισκέφθηκε μουσεία στην Αγγλία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία. Δίδαξε ως καθηγητής Τεχνικών στη Μέση Εκπαίδευση επί σειρά ετών, καθώς και στη Σχολή Δοξιάδη ως καθηγητής Ελευθέρου Σχεδίου και στην A.B.C. 
Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών , Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ακαδημία Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,Υπουργείο Παιδείας, Δήμος Αθηναίων, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κ.ά.) και το εξωτερικό (Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βουλγαρία).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου