Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Αγαπητικές συνευρέσεις χορωδιών στην Ορμύλια Χαλκιδικής, φωτογραφίες & video Τάσος Ορφανίδης

 
 Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης είναι ένας άνθρωπος πολυτάλαντος, με προσωπικές αναζητήσεις. Έχοντας πλέον βρεθεί μακριά από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα ως λειτουργός, γεμίζει πολύτιμα τον χρόνο του διδάσκοντας και υποστηρίζοντας μουσικά σχήματα χορωδιών. Τον έχω ακούσει να παίζει ούτι, κιθάρα , ακορντεόν ,πιάνο ίσως και κάποια άλλα όργανα.
Σήμερα είχαμε την τύχη να δεχθούμε την πρόσκληση του, για να παρευρεθούμε σε μια συνεύρεση των χορωδιών του Παρθενώνα με της Ορμύλιας στο κτίριο του δημαρχείου της Ορμύλιας. Η βραδιά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 
Στο σύνολο τους οι δύο χορωδίες απαρτιζόταν από γυναίκες. Το άκουσμα τους ήταν μελωδικό υπό την συνοδεία κιθάρας, βιολιού , μπουζουκιού , ούτι , ακορντεόν και κρουστών. 
Ξεχωριστή η παρουσία του μπάρμπα Γιώργη, ηλικίας 82 ετών .Με την δυνατή φωνή του, ξεσήκωσε την ομήγυρη που τον συνόδεψαν στα τραγούδια του. Δεν έλειψαν βέβαια τα χαλκιδικιώτικα μασάλια (ανέκδοτα), ενώ στην πορεία της βραδιάς μια υπέροχη γυναικεία φωνή μας ταξίδεψε στην Νότια Ιταλία.
Η φιλοξενία των γυναικών της χορωδίας από την Ορμύλια ήταν ξεχωριστή, εφ΄ όσον φρόντισαν να μας φιλέψουν με εδέσματα σπιτικά
Η όμορφη αυτή βραδιά, έφερε μπροστά μας την ανάγκη του ανθρώπου να εξωτερικεύεται, με το να εκφράζεται μουσικά και χορευτικά. Η επικοινωνία και η έκφραση είναι αναγκαίες επιταγές  της καθημερινότητας μας .Όταν εμπλουτίζεται με μουσικά χρώματα, τότε γίνεται πιο απλή και ανθρώπινη.


Τάσος Ορφανίδης4 σχόλια:

 1. Υποκλίνομαι στο έργο και στις ευαισθησίες σου Τάσο....
  Οι χορωδίες μας και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά, ευχαριστούμε από καρδίας για την άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και τα τιμητικά για μας σχόλιά σου...
  Να είσαι καλά, να μας προσφέρεις τα "χαρίσματά" σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ευχαριστώ Αντώνη, το ελάχιστο που θα μπορούσα να προσφέρω ως ευχαρίστηση για την υπέροχη φιλοξενία σας, ήταν η αποτύπωση την μοναδικής βραδιάς που μας χαρίσατε με τον καλύτερο τρόπο, το τραγούδι και την μουσική.

   Διαγραφή
 2. Μπράβο αδελφέ μου τελικά ανακάλυψες χόμπι που ούτε είχες τον χρόνο να σκευής όταν εργαζόσουν .Πολύ ωραία δουλειά .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ευχαριστώ! το να επικοινωνείς με τους ανθρώπους είναι ευεργέτημα, το να έχεις την δυνατότητα να δημοσιοποιήσεις δράσεις είναι ευτυχία για μένα!

   Διαγραφή