Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Μαρίνα Χ" Κυριάκου, αφήγηση και μυθοπλασία

"οι φίλοι μας" 

Κάποτε ήταν ένας άνθρωπος μ' ένα αόρατο σακούλι στην πλάτη. Κάθε τι που άκουγε ή κάθε τι που ζούσε το έβαζε στο σακούλι του. Τα  βράδια καθόταν κι έραβε τις ιστορίες μεταξύ τους και τις έλεγε στους  συγχωριανούς του.Αν ξεχνιόταν για λίγο καιρό και δεν μοιραζόταν τις ιστορίες του, τότε το βάρος στο σακούλι γινόταν αβάσταχτο κι ο άνθρωπος σκυφτός.
Το μικρό συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο- καφέ Ποέτα, είναι ο χώρος στον οποίο πρωτογνώρισα την Μαρίνα Χ’Κυριάκου, να αφηγείται σαν παραμύθι ιστορίες, που γράφει η διασκευάζει η ίδια. Από τότε βρίσκομαι κατά πόδας, έχει ενδιαφέρον κάθε δράση και παρουσία της.
Αυτό το Σάββατο 16 Απρίλη στην εκδήλωση της ΠΕΡΚΑ κατά τις 7 το απόγευμα, θα παρουσιάσει μια παράσταση αφήγησης "Στου Κιχώτη την Ταβέρνα", γραμμένη πάνω στα κείμενα των ιστοριών του Δον Κιχώτη και του Βαρόνου Μυνχαουζεν, με την συνοδεία στο πιάνο από τον Νίκο Μπούμπα, για να μας ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου.
Δεν μένει όμως εκεί, μας καλεί από 7 Μάη μέχρι 26 Ιούνη,να παρακολουθήσουμε το Μικρό Εργαστήρι για την Αφήγηση και την Μυθοπλασία  σε συνεργασία με το International Research Laboratory of Performing Arts AlmaKalma, που θα διεξαχθεί σε οχτώ τρίωρες συναντήσεις  (24 ώρες). Μια περιήγηση σε φανταστικά τοπία , για να ανοίξουμε στον χώρο της Φαντασίας, να δημιουργήσουμε τον χώρο δράσης καθώς τον περπατάμε με το σώμα και αφουγκραζόμαστε με τις αισθήσεις.

Το πρόγραμμα  είναι βιωματικό δηλαδή σωματικό.
Αφορά την εμπειρία της  Αφηγηματικότητας του σώματος
και του Λόγου ως μέλος του σώματος.
Σχεδόν το σύνολό του αποτελείται από ασκήσεις σώματος και λόγου.

                          (Περισσότερα εδώ  Εργαστήρι για την Αφήγηση και τη Μυθοπλασία Ομάδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου