Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

"οι άνθρωποι της γειτονιάς μας"


Οι άνθρωποι της γειτονιάς μας, είναι τα άτομα που συναντάμε σχεδόν καθημερινά. Η στάση του λεωφορείου, τα μαγαζιά για ψώνια, η βόλτα στο πάρκο, η έξοδος του σκύλου μας για τις ανάγκες του, γίνονται σταθμοί συνάντησης και γνωριμίας.
 Η κυρά Δέσποινα είναι αρχόντισσα, εντυπωσιάζει με τον τρόπο που πλησιάζει τα ζώα και πιάνει συζήτηση μαζί τους. Αυτά γητεύονται απ’ την συμπεριφορά της και την πλησιάζουν, τα μαγεύει.
Κάθε φορά που με βλέπει, με φωνάζει και πιάνουμε κουβέντα. Είναι καλός συνομιλητής. Της αρέσει να διαβάζει λογοτεχνία και από ποίηση έχει προτίμηση στον Βάρναλη.
"Αν θα μπορούσα να σπουδάσω θα διάλεγα πολιτικές επιστήμες" λέει σε κάποια στιγμή που η κουβέντα γυρόφερνε στα καθημερινά. Από φτωχό χωριό της Σκύδρας, ράφτρα, μεγάλωσε ένα γιο και τον καμαρώνει μηχανικό του πολυτεχνείου, με εγγόνα που έχει θέληση για θέατρο. Αδυναμία της μεγάλη ο σκύλος της, γόης με το φουλάρι στον λαιμό κάθε φορά άλλου χρώματος, έγινε ο σταρ της γειτονιάς και της παρέας μας. Αγκάλιασε τα βιβλία μου που της χάρισα και αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα σημεία που την συγκίνησαν.

Με συγκινείς κι εσύ κυρία Δέσποινα από τον χειμαρρώδη τρόπο σου να περιγράφεις τα γεγονότα και να μοιράζεις αγκαλιές σε ζώα και ανθρώπους.
Τάσος Ορφανίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου