Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Θέατρο έξω από τα Τείχη THE PACMAN PROJECT

Τάσος Ορφανίδης 
Με μία μαύρη κωμωδία της Αναστασίας Περδίκη, διάλεξε το "Θέατρο έξω από τα Τείχη" να καυτηριάσει την πολιτική νωθρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η πορεία του ίδιου του θεάτρου. Ένα θέατρο που στεγάζεται σε μία παράγκα στην Ευαγγελίστρια,  ένα μικρό αποστακτήριο της κοινωνίας .

 Το έργο της Αναστασίας με συγκίνησε, διέκρινα την καθημερινότητα μου, γνώρισα τον διπλανό μου, τον απέναντι, κοίταξα  παραπέρα και αφουγκράστηκα, πήγα πιο εκεί για ν’ αναπνεύσω . Βρέθηκα  στην ίδια την γειτονιά μου με τα μικρά και τα μεγάλα της προβλήματα .Πολλές ήταν οι φορές  που αναρωτήθηκα, για τα ίδια θέματα που επεξεργάσθηκε στο έργο της.

Κάθε φορά που στα δύσκολα στριμώχνεσαι και αναγκάζεσαι ν΄ αποκαλυφθείς, κάθε φορά στήνεται το παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι έστησε στη μαύρη της κωμωδία η Αναστασία με ένα πείραμα σε βάρος άλλων ανθρώπων που το ονόμασε «THE PACMAN PROJECT», ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Ανάμεσα σ' ένα ζευγάρι αρχιτεκτόνων, έναν άνεργο, μια ιδιοκτήτρια μπαρ, ένα πολιτικό,μια μπαλαρίνα, δυο νεαρών κοριτσιών, ποιος θα επιχειρηματολογήσει πειστικότερα για να σώσει την ζωή του; Τα επιχειρήματα εκφράζονται με απλό λόγο, συναισθηματικό , αληθινό μα και ψεύτικο. Ο σκηνοθέτης Γιάννης Περδίκης  επεξεργάζεται την απάντηση με ευρηματικό τρόπο, που  οδηγεί στην λύση. 

Ένα έργο που αξίζει να το δει κανεις, ένα έργο δροσερό, νεανικό, ευχάριστο , που αναζητεί απάντηση ζωής. Το βρήκα εξαιρετικό στην γραφή του και θαυμάσιο στην σκηνοθετική προσέγγιση του. Με λίγα λόγια το απόλαυσα.

Στη μικρή γειτονιά γίνονται σπουδαία πράγματα, που όσο ζουν θα εκφράζουν πολιτισμό!
φωτογραφίες & video Τάσος Ορφανίδης
Δελτίο τύπου / Θέατρο έξω από τα Τείχη

THE PACMAN PROJECT
@ Θέατρο έξω από τα Τείχη [από την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως τις 12 Ιουνίου]
Με μια μαύρη κωμωδία συνεχίζει την πορεία του το Θέατρο έξω από τα Τείχη στην τέταρτη φετινή παραγωγή του. Πρόκειται για το «THE PACMAN PROJECT» της Αναστασίας Περδίκη, έργο ειδικά γραμμένο για την ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου, που θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως τις 12 Ιουνίου.

Τι θα συμβεί όταν ένας άνθρωπος, ένας παρατηρητής, που αυτοαποκαλείται «Χάρις» ή «Χάρος», αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα εις βάρος άλλων ανθρώπων; Όταν επιλέγει του καλύτερους σκόρερ PACMAN της πόλης και τους εξαναγκάζει να παίξουν, ένα πραγματικό παιχνίδι ζωής και θανάτου; Όλοι καλούνται να επιχειρηματολογήσουν για να σωθούν…Ποιος θα νικήσει; Αυτός που θα βγάλει τον πειστικότερο λόγο υπέρ της ζωής του;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ: Αναστασία Περδίκη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Περδίκης
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χρύσα Μάντακα
ΣΚΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Στέργιος Πρώιος
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Παναγιώτης Κουτράκης

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Μπάμπης Κοροξενός
Κορίνα Κουλούσια
Ειρήνη Νατσιοπούλου
Φάνης Βασιλείου
Άρης Βαμβακίδης
Δόμνα Γκέκα
Σοφία Δασκαλοπούλου
Ελένη Κυπριώτη
Μαριάννα Δρακοπούλου

Πληροφορίες
Πού; Θέατρο έξω από τα Τείχη
Πότε; από την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως τις 12 Ιουνίου

Τηλ.: 2310 210308, 6937234894
e-mail: theatroap@yahoo.gr
Μέρες Παραστάσεων: Από Πέμπτη έως Κυριακή
Ώρες Παραστάσεων: 9.15μ.μ.

Με την υποστήριξη του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ
Τιμή Εισιτήριου: 7 και 5 ευρώ (φοιτητικά-μαθητικό)
Γενική είσοδος με προπώληση: 5 ευρώ

Στηρίξτε την προσπάθεια μας να μην κλείσει το «Θέατρο έξω από τα τείχη» υπογράφοντας το σχετικό ψήφισμα στο AVAAZ.org.
https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimarhos_Neapoleos_Sykeon_Agioy_Payloy_Peykon_kos_Simos_Daniilidgs_Na_min_kleisei_to_theatro_exo_apo_ta_teihi/?cSFjQfb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου