Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Η μονόπρακτη οπερέτα "η νέα μου υπηρέτρια" στο Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες & video)

     κείμενο, φωτογραφίες και video Τάσος Ορφανίδης
 "Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, στη βάση της ανάπτυξης της  επικοινωνιακής της στρατηγικής, προβάλλει ως καίρια επιταγή τη διεύρυνση των σχέσεών της με την τοπική κοινωνία, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που καθιστούν τα μνημεία της πόλης πολυχρηστικούς χώρους πολιτισμού. Υιοθετώντας μια εξωστρεφή πολιτιστική πολιτική, επιχειρεί να αναπτύξει συνεργασίες με διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της πόλης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού με ποικίλες εκπαιδευτικές, εικαστικές και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις."


Το παραπάνω δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε σήμερα με την εκδήλωση που παρακολουθήσαμε, συνεπαρμένοι απο το αποτέλεσμα. Η εφορεία αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την μονόπρακτη οπερέτα "η νέα μου υπηρέτρια", στο Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη. 

Το Βυζαντινό Λουτρό, ένα μνημείο ξεχωριστής αξίας, το μοναδικό  βυζαντινό Λουτρό που σώζεται από την μεσοβυζαντινή ή υστεροβυζαντινή περίοδο στον ελλαδικό χώρο και ένα από τα λίγα διασωθέντα κοσμικά κτίρια εκείνης της εποχής.

Σήμερα το κοινό της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά τη μονόπρακτη οπερέτα «Η νέα μου υπηρέτρια» του Charles Lecocq σε λιμπρέτο του H.B.Farnie.

Συντελεστές: Λύκα Μιρέλλα (σκηνοθεσία και σοπράνο) καθηγήτρια μονωδίας και φωνητικής στο Ωδείο Άνω Πόλης, Βασιλική Μπαξεβανίδου (σοπράνο) τελειόφοιτη σπουδάστρια Μονωδίας του Ω.Α.Π. και Μαργαρίτης Αθανάσιος (πιάνο) καθηγητής του Ω.Α.Π. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δ/ντής του Ωδείου και καταξιωμένος μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής.


Έχοντας ως γνώμονα την αναγκαιότητα να έρθει ο πολίτης πιο κοντά στις ιστορικές μνήμες, διοργανώθηκε αυτή η εκδήλωση, με απόλυτη επιτυχία. Με το ίδιο σκεπτικό διοργανώνεται μεταγενέστερη εκδήλωση, τη 12 Ιούνη στο Γεντί Κουλέ, αφιερωμένη στα μνημεία της Πάνω Πόλης και ονομάζεται « δρόμοι των μνημείων» 2ο Yedi Koule conquest 2016”

"Αν θέλεις να γνωρίσεις καλά ένα τόπο, πρέπει να βρεις την ψυχή του"

μάθετε για το Βυζαντινό Λουτρό 

Βυζαντινό λουτρό Άνω Πόλης (Θεσσαλονίκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου