Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

"Αλμανάκ" της Μ.Κάλμπαρη, από το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων Ανδρέας Βουτσινάς

Θέλησα αρχικά να γράψω για την παράσταση «ΑΛΜΑΝΑΚ» που ανέβασε με επιτυχία το τμήμα ενηλίκων από το θεατρικό εργαστήρι  Ανδρέα Βουτσινά.
Βγαίνοντας από το θέατρο σε μία αυθόρμητη σκηνή που δυστυχώς απουσιάζουν μερικοί από τους συντελεστές , μια φωτογραφία αποτυπώνει τα συναισθήματα ηθοποιών και φίλων. Ήταν σαν να φώναζαν με ανακούφιση και ευχαρίστηση «Τέλος» ευτυχισμένο τέλος  μετά από πολύωρες πρόβες και δυο συνεχόμενες παραστάσεις. Aισθήματα φιλίας, αγάπης και μια υπόσχεση της στιγμής «να το επαναλάβουμε».

Εγώ κράτησα αυτή την εικόνα που κρύβει μέσα της όλο το έργο. Παίχθηκε με ιδιαίτερο επαγγελματισμό από ερασιτέχνες ηθοποιούς.Φύλαξε όμως όλες τις στιγμές σε μια υπόσχεση!

Τάσος Ορφανίδης   


Στον κινηματοθέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων του Ανδρέα Βουτσινά,παρουσίασετην παράσταση "Αλμανάκ" της Μ.Κάλμπαρη με διαφορετική διανομή στις 19.00 και στις 21.00.Διδασκαλία υποκριτικής / Γενική επιμέλεια: Λουκία Ορφανίδου Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Γάσπαρη
Χορογραφική Επιμέλεια: Κων/να Λάλλου
"-Το Αλμανάκ δεν είναι Ημερολόγιο.
- Ή μήπως είναι;
- Παραμύθι.
- Ίσως.
- Θεατρικό Έργο;
- Μπορεί. - Μα πες μου, τι είναι;
- Το Αλμανάκ είναι ένα μαγικό βιβλίο που λέει ιστορίες. Αληθινές ιστορίες. Ιστορίες σημαντικών αλλά και ασήμαντων ανθρώπων. Ιστορίες ανθρώπων που μιλάν και προβληματίζονται για όσα η κρίση έχει φέρει μέσα στα σπίτια μας αλλά κι έξω απ’ αυτά. Ιστορίες ανθρώπων που αγωνίζονται για να τα ξεπεράσουν ή να τα διορθώσουν. Αλλά κι ανθρώπων που αποφασίζουν να κοιμηθούν για εκατό χρόνια, σαν την ωραία κοιμωμένη. Κατάλαβες;
- Όχι.
- Θα καταλάβεις…"Παίξανε  με αλφαβητική σειρά:

Αλεξοπούλου Θωμαή, Αστερίδου Βίκη, Βίσμπα Σίσσυ, Γκέκα Χριστίνα, Καλαδρόγλου Ματίνα, Κουρτίδου Κατερίνα, Ματσάκα Έλλη, Μητσόπουλος Παναγιώτης, Παπαδοπούλου Αγγελική, Παπαδοπούλου Μαρία, Παυλίδου Έφη, Πολύζου Πέπη, Ρωσσίδου Μαριλένα, Τσάκος Κων/νος, Τσιατσιάνη Ζωή, Χαντζαρίδου Σίσσυ, Χρήστου ΕυάγγελοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου