Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ του Α.Ρ Γκέρνυ,από το Τμήμα Λυκείου, Θεατρικό εργαστήρι Ανδρέας Βουτσινάς (φωτογραφίες & video)


Σήμερα στις 9 το βράδυ στον κινηματοθέατρο Αλέξανδρο, το Τμήμα Λυκείου, Θεατρικο Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους Ανδρέας Βουτσινάς, παρουσίασε την παράσταση ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ του Α.Ρ Γκέρνυ

Διδασκαλία υποκριτικής / Γενική επιμέλεια: Λουκία Ορφανίδου 
Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Γάσπαρη

Σ’ ένα χώρο κατάμεστο από κόσμο με φίλους, γονείς, συγγενείς των ηθοποιών και συντελεστών της παράστασης. Η παράσταση μου άρεσε πολύ, διέκρινα ψυχή στους νέους ηθοποιούς και θέληση σε κάτι που πίστεψαν να το πάνε μέχρι τέλους. Αγκαλιάστηκε από το κοινό γέμισε  από το χειροκρότημα τους, με την ίδια ζέση που αγκάλιασαν οι ίδιοι την δική τους προσπάθεια .

 Η Λουκία βρέθηκε σε αγκαλιές μοναδικές, αγάπης από τους σπουδαστές της, που κουβάλησαν μαζί της μέχρι τέλους το όνειρο της δημιουργίας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους κι ας ακούγεται έντονα συναισθηματικό εφόσον η Λουκία είναι κόρη μου κι ως πατέρας μου επιτρέπεται να καταθέτω την αγάπη και εμπιστοσύνη μου στις δημιουργίες της.

Τάσος Ορφανίδης
video απόσπασμα από το τέλος της παράστασης 


φωτογραφίες &video Τάσος Ορφανίδης 


«Σύμβολο, άλλοτε συμπαθητικό και άλλοτε απωθητικό της σύσφιξης ή της διάλυσης των ανθρωπίνων σχέσεων, η τραπεζαρία είναι ο χώρος όπου διαδραματίζονται τα 18 μικρά κομμάτια που αποτελούν το έργο του Γκέρνυ. Σύμβολο που εξαφανίζεται σιγά-σιγά από τη ζωή μας. » Ν.Π.

Οι αυτόνομες σκηνές διαδέχονται η μια την άλλη και πολλές φορές μπλέκονται μεταξύ τους σε παράλληλη δράση, περνώντας γλυκά μέσα από λεπτότατες αποχρώσεις ανθρωπίνων καταστάσεων. Οι διαφορετικοί ήρωες έχουν εξωτερικά ένα μόνο κοινό χαρακτηριστικό: το πέρασμά τους από αυτή την τραπεζαρία παλαιού στυλ.. Δε βλέπουμε επικίνδυνες πράξεις ή μεγάλα δράματα αλλά ένα συναρπαστικό παιχνίδι σχέσεων, με τη δύσκολη επικοινωνία των γενεών και την επικίνδυνη ισορροπία των φύλων .Όλα είναι καθημερινά, και τα περισσότερα επεισόδια σχεδόν κωμικά: ένα χιούμορ λεπτό, διεισδυτικό, λυτρωτικό. Οι ήρωες του Γκέρνυ δεν είναι απλά σκίτσα, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς λόγω της συντομίας των σκηνών. Είναι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, που έρχονται στη σκηνή κουβαλώντας ο καθένας την ιστορία του.» Ε.Β.

Έπαιξαν  με αλφαβητική σειρά:
Αθανασόγλου Νικηφόρος, Απατζίδου Ράνια, Βοζίκη Γιώτα, Ευαγγέλου Μάρα, Ευαγγελίδη Ισμήνη, Καρακώττα Χριστίνα, Καρπούζα Φανή, Καμπέρης Θωμάς, Κυροπούλου Έφη, Λεπτοκαροπούλου Άρτεμις, Μαριόγλου Έρη, Μουτζίκου Δάφνη, Μπάντη Ελεάνα, Σεραφείμ Χρύσα, Τάσσου Ειρήνη, Τερεκίδου Ιωάννα, Σοφία Τσιρογιάννη, Σοφία Τσιτουρίδου, Χαλκίδου Δέσποινα


Θεατρικά Εργαστήρια και Κύκλοι Σπουδών του ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Διδασκαλία υποκριτικής / Γενική επιμέλεια: Λουκία Ορφανίδου
    Μα τι καλλιτεχνική οικογένεια είμαστε .!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή