Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ανθοδοχεία και γλάστρες με χρώματα και εικόνες της υπαίθρου!Συνήθως πετάμε ότι νομίζουμε πως μας περισσεύει. Η Μαρία Φασατάκη είχε  διαφορετική άποψη. Συγκέντρωσε τενεκέδες που χρησιμοποιήθηκαν για λάδι,  έκοψε το πάνω μέρος που σφυρηλατήθηκε με τέχνη για να μη δημιουργούνται ρινίσματα και τους έβαψε με λαδομπογιά . 

Θυμήθηκε απλά τους παππούδες στο χωριό που συνήθιζαν να τα χρησιμοποιούν για να ομορφύνουν τις αυλές τους με γλάστρες και λουλούδια. Μήπως σήμερα αν θα πάμε στα χωριά δεν βλέπουμε στη σειρά τενεκέδες σε διάφορες αποχρώσεις , να δίνουν διαφορετική νότα σε κάθε αυλή!

Η Μαρία όμως δεν περιορίστηκε μόνο στη βαφή. Πήρε τα πινέλα της μικρά και μεγάλα και άφησε την φαντασία της να ταξιδέψει συναντώντας τα χρώματα της ίριδας. Μετέτρεψε τους τενεκέδες λαδιού σε εικαστική τοπίο. Ακούμπησε στη τέχνη της για να πλησιάσει  την ομορφιά της φύσης. 

Μετέφερε τα χρώματα και τις εικόνες της υπαίθρου για να τα ζωντανέψει πάνω σε μεταλλικούς  καμβάδες.Οι εικόνες της υπαίθρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της φαντασίας και η μαγεία των χρωμάτων τους ξελόγιασε την τέχνη!


Γιατί όταν η φαντασία συναντά το μεγαλείο της φύσης, γίνεται κάτι μαγικό!


Τάσος ΟρφανίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου