Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Οι χειροποίητες δερμάτινες δημιουργίες του Γιάννη απο τον Χολομώντα, ένα αισιόδοξο μήνυμα!Όταν μου δώρισε ο φίλος μου Γιάννης ένα δερμάτινο τσαντάκι ώμου, δεν φανταζόμουνα την αξία του. Είναι τόσο μικρό όσο να χωράει το κινητό, τα κλειδιά κι ένα πορτοφόλι.

Κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου με το χέρι σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς, που πραγματικά είναι αδύνατο να κοστολογηθεί. Μια μέρα ολάκερη έμεινα εκεί να παρακολουθώ εντυπωσιασμένος το μεράκι του στην κατασκευή και στη δημιουργία. Καμία μηχανή δεν χρησιμοποιήθηκε, μόνο μικρά εργαλεία χειρός, βελόνα, κλωστή δέρμα και πολύ φαντασία. Μου εξήγησε με υπομονή την διαφορά της ραφής με το χέρι απ’ αυτής με το γαζί της μηχανής. Οι διπλοραφές εξασφαλίζουν την αντοχή  και την ποιότητα κατασκευής.Αντίθετα ο χρόνος ολοκλήρωσης πολλαπλάσιος.

Τα σχέδια αποκλειστικά δικά του, εφόσον αντιπαθεί τ’αντίγραφα .Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του σε σχετικό μου ερώτημα, αν του ζητούσα να φτιάξει δύο θήκες για καπνό θα μπορούσαν να ήταν ίδιες; Σε καμία περίπτωση μου απάντησε, θα διαφέρουν. Κάθε μία τσάντα, τσαντάκι, πορτοφόλι, θήκη κινητού η καπνού και ότι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ,είναι ξεχωριστό. Μήπως αυτή δεν είναι μια αξία ; η μοναδικότητα να ξεχωρίζει !


Μπορεί να διατίθενται για πώληση στη δνση
αλλά το τίμημα, πόσο πράγματι μπορεί ν'ανταποκριθεί στην ξεχωριστή αξία της δημιουργίας!

Με το πρωτότυπο όνομα  Holomon leather craft, αισιοδοξεί ένας Έλληνας από τον Χολομώντα να προσεγγίσει την διεθνή αναζήτηση του χειροποίητου προιόντος.
Γιατί όχι!Τον βρήκα αισιόδοξο, με θέληση, υπομονή και ξεκάθαρο στόχο!

Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά, ο Έλληνας στα ζόρια του γίνεται δημιουργικός και απίστευτα αποτελεσματικός!

Τάσος Ορφανίδης Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου