Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με λόγια Αγάπης στο ξωκλήσι Παναγιάς στον Πολύγυρο (foto&video)Το φεγγάρι έπαιζε κρυφτό ανάμεσα στα σύννεφα κι ο αγέρας  σφύριζε μελωδικά στα φυλλώματα των δένδρων, καθώς η γλυκιά φωνή της Αλίκης Ζωγράφου συνόδευε το μαντολίνο του Λουδοβίκου των Ανωγείων!

Τα παιχνίδια του καιρού, μας προετοίμασαν για βροχές και καταιγίδες, μα τα συναισθήματα πάλευαν για την ποιητική μουσική βραδιά που μας επιφύλασσαν οι επισκέπτες. 

Σ’ένα παραδεισένιο τόπο ανάμεσα στο πυκνό πράσινο των δένδρων που δημιουργούσαν ατμοσφαιρικό περιβάλλον, η φωνή του Λουδοβίκου με λόγια Αγάπης έδινε κατά διαστήματα  όμορφες μουσικές ατάκες με τους συνεργάτες του.


Το παιχνίδι των εναλλαγών στην αφήγηση με τον   Μανώλη Μπαρδάνη από την Απέραθο Νάξου μάγεψε το κοινό, σκορπώντας υπέροχες νότες με τη φυσαρμόνικα του.Η μοναδική στιγμή της κρητικής λύρας του Γιώργου Κοντογιάννη απ' τα Ανώγεια, ξεσήκωσε διαγράφοντας την διάθεση για  πεντοζάλι, καθώς ο  Αντώνης Μυτακίδης απ' τον Πειραιά έντυσε το σύνολο  με τη κιθάρα του. 

Τα μπουφάν φάνταζαν περιττά κι η αναμενόμενη βροχή μας είχε  ξεγελάσει. Τα χέρια δένανε με τους συντρόφους καθώς ο έρωτας 
πλανιόταν ανάμεσα τους με λόγια αγάπης από τα τραγούδια.

 Δεν νομίζω να έμεινε κάποιος που δεν αναζήτησε στη σκέψη του, στη θύμηση του, ίσως στο διπλανό κάθισμα, συναισθήματα που γεννήθηκαν, χαμένα η ξεχασμένα στο χρόνο για τον σύντροφο της ζωής του. 

Αυτός είναι ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, χαρίζει λόγια αγάπης και η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται ρομαντικά.

Τάσος Ορφανίδης


Φωτογραφίες & video: Τάσος Ορφανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου