Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ο κανακάρης γιος

Φωτογραφία Μιχάλης Ματζαβίνος

Ανάμεσα μας υπάρχουν αρκετοί άνδρες που τους αρέσει ν’ασχολούνται με την κουζίνα. Κάποιοι το ανακάλυψαν αργά από εξωγενείς παράγοντες,άλλοι πολύ σύντομα γιατί το είχαν στο αίμα τους.

Οι μάνες ακόμη και σε μεγάλες ηλικίες νταντεύουν τους κανακάρηδες τους. 
Όλα στο πιάτο ακόμη και οι παντόφλες στο κρεβάτι. Ο καιρός να γυρίσουν τα πάνω κάτω φαντάζει μακρινός. 

Η ζωή όμως διαψεύδει τις προσδοκίες. Εμφανίζεται στο άνοιγμα της πόρτας μια θεά στα μάτια του γιόκα και όλα ανατρέπονται. Η μάνα νιώθει ότι βγαίνει απ' το παιχνίδι. Πως να δεχθεί ότι ο χαϊδεμένος της έγινε άντρας! Μια άλλη γυναίκα μπαίνει στο προσκήνιο, με προσόντα που γοητεύουν και του παίρνουν το μυαλό .Η προσοχή του στρέφεται αλλού.
Δεν φθάνει μόνο αυτό, οι λαβωματιές είναι πολλές.Τον βλέπει να πλένει πιάτα, να σκουπίζει, να σφουγγαρίζει, να μαγειρεύει τ’ αγαπημένα φαγητά της γυναίκας των ονείρων του.

Κόλπος στη μάνα, πώς να το ανεχτεί κάτι τέτοιο. Αν δεν το μπορεί στήνει σενάρια . Έτσι προέκυψε  το πετυχημένο σήριαλ «7 θανάσιμες  
πεθερές».

Τι γίνεται όμως όταν η ανάγκη προκύπτει και η βοήθεια είναι απαραίτητη; Η μάνα θα προστρέξει, με καλή πρόθεση στην ευκαιρία.

Το δικό της κομμάτι στο γήπεδο περιορίσθηκε στην εστία, μέχρι που θα φάει το τελευταίο γκολ από τον ίδιο της τον κανακάρη.Μαγείρεψε ο γιόκας της  το φαγητό που αρέσει στην καλή του, ως εγκυμονούσα το είχε τρελή επιθυμία.

Όταν έρθει η ώρα  ν' ανοίξει τη πόρτα της επιστροφής, θα προσέξει με πόνο ότι το κουτί με τα γλυκά που κουβάλησε φτιαγμένα απ' τα χεράκια της, έμεινε αφάγωτο.Της διέφυγε ότι το σπλάχνο της έχει αποκτήσει ζάχαρο απ' το πολύ σιρόπι. 

Ένα τηλεφώνημα και η κουρασμένη φωνή του να της λέει 
"έλα ρε μάνα, είσαι καλά;είμαι πτώμα απ' τη κούραση θα τα πούμε άλλη φορά"

Τάσος Ορφανίδης ( με χιουμοριστική  διάθεση)


1 σχόλιο: