Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Αντίο καλέ μας παλιέ συνάδελφε Θοδωρή


Τον Θοδωρή δεν τον γνώρισα πιο κοντά, αυτός Αθήνα εγώ Θεσσαλονίκη, αποστάσεις που κόντεναν στις γενικές συνελεύσεις μας.

Με ξάφνιασε η ξαφνική αποχώρηση του.  Ίσως κούνησε το δάχτυλο να υπενθυμίσει ότι τίποτε δεν προγραμματίζεται, όλα γίνονται αυθόρμητα και απρόβλεπτα.
Ακόμη κι αυτός ο θάνατος είναι μια απουσία που σημειώνεται όπως στον μαυροπίνακα του σχολείου, όταν κρατούσαν παρουσίες. Μόνο που του Θοδωρή δεν άντεξε η καρδιά στα 52 του και τράβηξε δύσκολη πινελιά.

Τόπος καταγωγής του η όμορφη Σάμος. Τόπος διαμονής η Νίκαια.Πήγαινε στο 9ο Λύκειο Αθηνών. Δούλεψε στην Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα. 
Έβγαλε την Ανωτάτη Πεζοδρομιακή και στο μονοπάτι της διατριβής του έφαγε μια κουτουλιά. Η καρδιά του εγκατέλειψε την ώρα που έκανε τ'αστεία του, ότι σχεδίαζε τα μεσάνυχτα στον ύπνο του.

Για μας τους συναδέλφους θα είναι μια απώλεια ανάμεσα στις άλλες που προηγήθηκαν. Όλοι μιλάνε για τα γλυκά του κι εγώ φαντάζομαι τη γλυκύτητα στο πρόσωπο του, θυμάμαι τις ατάκες που αφιέρωνε διαδικτυακά.

Για τους δικούς του, δεν μπορεί να είναι μια πινελιά στον μαυροπίνακα, θα είναι μια ζωγραφιά που θα παραμένει ανέπαφη στη χαραμάδα από το μισάνοιχτο παραθύρι του δωματίου του.


Αντίο καλέ μας παλιέ συνάδελφε Θοδωρή

Τάσος Ορφανίδης 
(λυπημένος, χωρίς διάθεση)

το παραπάνω  βίντεο το διάλεξε για τον Θοδωρή,όπως είδα στο προφίλ του, ο φίλος Μιχάλης Ματζαβίνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου