Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Μηχανορραφήματα , παιδικό έργο των Δήμητρα Μητρέντση και Λουκίας Ορφανίδου

arive.gr φωτογραφία του Τάσου Θώμογλου

« Είμαι η Αγάπη,Μόνο η Αγάπη , Αγάπη δώσε,Αγάπη νιώσε…» 
Η μελωδική φωνή της Δήμητρας με βρήκε χωμένο στο βαθύ κάθισμα μου να συλλογιέμαι, όταν συνάντησα τη Φιλία και την Αγάπη  πόσες φορές τις αναγνώρισα.

Τα φώτα έσβησαν, οι φωνές χαμήλωσαν μέχρι που σίγησαν. Σκιές πάνω στη σκηνή.Το πιάνο συνέχισε  να παίζει με τη συνοδεία του βιολιού και της κιθάρας.Παιδικές φωνές άφηναν την καρδούλα τους να πετάξει, σπάζοντας τη σιγαλιά της σκοτεινής αίθουσας.Τα συναισθήματα εύκολα αιχμαλωτίζονται όταν συναντούν τη φαντασία, για να ζωγραφίσουν τα όνειρα τους.

Φαίνεται όμως ότι το όνειρο λάθεψε τη μέρα και τον τόπο. Με ταξίδεψε σε άλλες παραστάσεις, με το ΔΗΠΕΘΕ  Βέροιας μαζί με  10000 μικρούς φίλους

Κυριακή πρωί 16 Οκτώβρη,ο καιρός συννεφιασμένος και η διάθεση περίεργη για να υποδεχθώ ένα νέο ξεκίνημα της κόρης μου Λουκίας και της Δήμητρας στην πόλη μας, με το παιδικό έργο τους Μηχανορραφήματα.

Η μέρα όμως κρατούσε καλά κρυμμένα τα δικά της μυστικά ! 
Όταν σήκωσα το τηλέφωνο, ακούστηκε η τρυφερή φωνή της κόρης μου να προσπαθεί να με χαϊδέψει απαλά λέγοντας « δεν θα ανέβει η παράσταση ».

Τα φώτα της σκηνής στο ΑΥΛΑΙΑ δεν άναψαν.Η παιδική σκηνή χρειάστηκε τους προβολείς της, μα αυτοί παρέμειναν σβηστοί. 
Η μέρα πρεμιέρας 16 Οκτώβρη για τα Μηχανορραφήματα , έμεινε να θυμίζει μια Λαθεμένη μέρα. 

Εδώ σταματά το όνειρο, να ξαποστάσει για λίγο, να φυλάξει το θησαυρό του! Τα τραγούδια αγάπης και φιλίας,τα πήραν οι αγέρηδες στην αγκαλιά τους!Θα έρθουν επόμενες μέρες για το έργο της Δήμητρας και της Λουκίας, να κεράσουν το χαμόγελο τους!

Τάσος Ορφανίδης
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου