Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Θεατρικό στασίδι η Ζώγια, με τον Κύριο Γιώργο Σεφέρη του ΚΘΒΕ

 Φωτογραφίες & video Τάσος Ορφανίδης

«Μου φτάνει για σήμερα, παράσταση μιας ώρας σαν νάτανε στιγμή»


Τα νιάτα είναι ζωή που την καταθέτουν όπου κι αν βρίσκονται. Ένας ζεστός μικρός χώρος, το καφέ της Ζώγιας στην Σβώλου, έγινε θεατρικό στασίδι. Θαμώνες, ηθοποιοί γίνανε ένα, να απαγγέλλονται  ποιήματα σε κάθε γωνιά. 
Όλοι μαζί και ο καθένας μόνος, κατάφεραν να παρασύρουν το κοινό τους στην δική τους παράσταση. Μόλις τέλειωνε ο ένας κάπου σε μια γωνιά του μαγαζιού , ξεπηδούσε ο άλλος από κάπου αλλού  και όλοι μαζί χορός.
Ένας ξέφρενος ρυθμός γεμάτος θέρμη και ψυχή από νεαρά παιδιά, που ερμήνευσαν με πάθος !
Ο Γιάννης Ρήγας και οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ παρουσίασαν τον "Κύριο Γιώργο Σεφέρη"  Ένας βαθύσκιωτος και εντεψίζης Έλληνας. Αναφορά στον μεγάλο μας ποιητή με κλεφτές ματιές!

Ήταν κάποτε ένας άντρας, με μνήμες τραυματισμένες. Και προσπάθησε να τις επουλώσει παίζοντας με τη ζωή, με τα παιδιά, με τις γυναίκες.  Ήταν κάποτε ένα άντρας που ζούσε σ’ έναν τραυματισμένο τόπο. Και προσπάθησε να τον επουλώσει ζώντας πολιτικά, με τρόπο καίριο και ουσιαστικό. Ήταν κάποτε ένας άντρας που ζούσε σ’ έναν τραυματισμένο καιρό. Και προσπάθησε να τον επουλώσει γράφοντας ποίηση. Γιατί, τελικά, «ποίηση είναι αυτό που απομένει»..
Σύνθεση κειμένου: Γιώργος Φράγκογλου, Σκηνοθεσία / Διδασκαλία: Γιάννης Ρήγας, Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας, Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά, Μουσική και μουσικές επιλογές: Δημήτρης Μήτρου.

Η Ζώγια παραμένει, ένας αγαπημένος φιλόξενος χώρος πολιτισμού!

Τάσος Ορφανίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου