Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Δημήτρης Κυργιαφίνης , ένας ζωγράφος ασυμβίβαστος


Η ηλεκτρονική εποχή που ζούμε, οδηγεί τα βήματα ακόμη και αυτών που αντιστέκονται πεισματικά, στα μονοπάτια της.Είναι ο διάδρομος που πρέπει να πάρεις, για να διατηρήσεις επαφή με τους εραστές  κάθε δημιουργίας. Μόλις δημιούργησε ο Δημήτρης Κυργιαφίνης το site του http://www.dimitriskyrgiafinis.com/ ,το συνόδεψε με ένα υπέροχο σημείωμα που το παραθέτω αυτούσιο. Ξεχώρισα την γνωστή ευαισθησία του και το πάθος του .Τα λόγια του ένας ξεχωριστός εικαστικός πίνακας.

Τάσος Ορφανίδης 
"Ταξιδιώτης στον ωκεανό του χρόνου, στην ψευδαίσθηση κάποιου προορισμού, ο άνθρωπος της φυγής μπορεί να μην είναι φυγόπονος ή δειλός, απλώς ασυμβίβαστος.

   Ο ήλιος του, αγκαθωτός, φωτίζει υπερτιμημένες αξίες, απολιθωμένες παρουσίες. Μέσα του, ερημιά. Μικρές, καθημερινές ιστορίες που δημιουργούν ρωγμές. Παράθυρα στο φώς ή στο σκοτάδι.

   Eνάντια στη βαρύτητα, σε πείσμα των καιρών, η άνοδος, συνειδητή επιλογή. Ένας χορός, ανάμεσα σε μελωδίες και συναισθήματα, διατηρώντας εύθραυστες ισορροπίες. Εύθραυστες, όπως οι πεταλούδες... τόσο όμορφες και τόσο ευάλωτες, σαν τις ψυχές των ανθρώπων, πλησιάζουν κι απομακρύνονται. Σκεύη ηδονής. Μικροί, εφήμεροι παράδεισοι.

   Μέσα από τα πολλαπλά στρώματα κάθε προσωπικότητας αναδύεται ένα αστέρι. Μην ξεχνάς. Το δέντρο αναγνωρίζεται απ' τους καρπούς του, αλλά η ποιότητα των καρπών του καθορίζεται απ' τις ρίζες του.

   Ο δρόμος...να μάχεσαι, να ίπτασαι, να υπερβαίνεις...

                                                                                                 
  Δημήτρης Κυργιαφίνης, ζωγράφος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου