Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Νεροχύτης της κουζίνας

φωτογραφίες &video Τάσος Ορφανίδης

"Νεροχύτης της κουζίνας"

Παλαιότερα, όταν παρουσιαζόταν ένα πρόβλημα η μια ανάγκη σ’ ένα σπίτι, η βοήθεια από φίλους και συγγενείς ήταν δεδομένη. Σήμερα, τα πράγματα γίνανε δύσκολα και το χρήμα πάντα μπροστά για να βρεθεί λύση.Τις περισσότερες φορές δεν βρίσκεις και το κατάλληλο συνεργείο. Όλοι έγιναν τεχνίτες για όλες τις δουλειές.Μισές δουλειές , πασαλείμματα.

Αυτό που μου αρέσει στις σχέσεις μου με τους φίλους και συγγενείς είναι ότι σ’ ένα κάλεσμα κάποιοι ανταποκρίνονται .Σημασία έχει ότι δεν μένεις ποτέ ξεκρέμαστος και σε γλυτώνουν από το να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Το γεγονός ότι χρειάζεται ένα άτομο και μαζεύονται πέντε , χαρακτηρίζει την ταυτότητα των μαζώξεων. Το πρόβλημα η κάποια ανάγκη να φτιάξουμε η να διορθώσουμε κάτι, γίνεται καλαμπούρι και αφορμή για πλάκα γενικώς. Βέβαια μη περνά από το μυαλό ότι μόνο χαβαλές γίνεται . Όχι φίλοι μου η δουλειά τελειώνει, η ζημιά αποκαθίσταται και τα κέφια βγαίνουν ενισχυμένα στην προσμονή της επόμενης φοράς . 

Όταν πρόσφατα χάλασε ο νεροχύτης στο σπίτι της κόρης μου Λουκίας, προσέτρεξαν σε βοήθεια ,  ο Στέφανος, ο  Ανέστης και ο Θοδωρής. 
Έγινε το έλα να δεις . Ο νεροχύτης αντικαταστάθηκε, τα πειράγματα του ενός προς τον άλλον πήγαν σύννεφο και το κέφι παρέμεινε ζωντανό. Όταν ήρθε η ώρα της αποχώρησης με την κούραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, κανείς δεν βαρυγκώμησε, το χαμόγελο φώτιζε τη διάθεση. 
Ο Στέφανος πέταξε την ατάκα τους φεύγοντας
Πότε είναι το επόμενο project, μη μείνουμε και χωρίς δουλειά!

Είναι δώρο να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους, να προσφέρουν χωρίς αντάλλαγμα . Χρειάζεται να το πιστέψουμε . Τάσος Ορφανίδης 
(συγκινημένος)
video video

1 σχόλιο: