Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λουκιανός, τα πάρτι και ο μύθος

της Μιχαέλας Κυργιαφίνη


Ο Λουκιανός, τα πάρτι κ ο μύθος.


Όσοι γεννηθήκαμε μετά τη μεταπολίτευση, σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας αυτή την αίγλη κ το παραμύθι της εποχής. Η εποχή που γέννησε το καλύτερο, που ο κόσμος ήταν εκεί να δει την αλλαγή με δάκρυα χαράς, που παίζανε με τις κιθάρες οι φίρμες χωρίς να βγαίνουνε από μερσεντές κ που δεν άλλαζαν τρία φουστάνια σ ένα πρόγραμμα δυο ωρών. Που γράφτηκαν ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ και που γεννήθηκαν θρύλοι.., που ο κόσμος σου έδινε την μπύρα του να πιεις στις συναυλίες, χωρίς να ναι πρώτο τραπέζι πίστα. 

Έτσι μεγαλώσαμε κ αυτά είχαμε στο μυαλό μας. Και μεγαλώσαμε για να τα δούμε όλα αυτά να σαπίζουν, να γερνάνε, να ασχημαίνουν.

 Γκρέμισαν οι μύθοι, έμειναν τα τραγούδια.. ευτυχώς! Σήμερα πενθούμε και κάτι απ τον εαυτό μας.. τον εαυτό που ονειρεύτηκε κ είδε πως η εποχή εκείνη πέρασε και αυτό που μας αφήνει με τέτοια φευγιά, όπως του Παπάζογου κ του Κηλαηδόνη, είναι οι καρικατούρες αυτών που παιδί ήθελες να γίνεις μεγαλώνοντας. 
 Η Μιχαέλα Κυργιαφίνη είναι τραγουδοποιός με δύο προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της.Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πολύγυρο πριν φύγει για τη Θεσσαλονίκη στα 18 και αρχίσει επαγγελματικά την ενασχόληση με τη μουσική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου