Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Αν έφευγες

 Φωτογραφίες Θάνος Χαρίσης


" Αν έφευγες μέχρι που θα έφτανες "

Θα μπορούσε να είναι και έτσι, αν λέξη προς λέξη βάδιζες τα ίδια μονοπάτια, ταυτιζόσουν μαζί τους και κατάφερνες να φτάσεις στο τέρμα. Είναι δύσβατα, με κοτρόνες απροσπέλαστες,  σακατεύεις γόνατα, γεμίζεις αμυχές την ψυχή σου  μα τελικά γίνεται ευχή η κατάρα.

« το να φεύγεις πόσο  αληθινό γίνεται ;"  

Η ζωή έχει μέσα όνειρα μα και παγίδες. Η αλήθεια της έρχεται σε σύγκρουση με τις ψευδαισθήσεις.Το συναίσθημα γίνεται σύννεφο που απομακρύνεται σταδιακά μέχρι που θα επιστρέψει ως καταιγίδα. Η βροχή του μόνο να σε μουσκέψει μπορεί.

«  Αν φύγεις, κάνε το σιωπηλά, αθόρυβα»

Τι νόημα θα είχαν οι κραυγές αν η απόφαση γίνεται αμετάκλητη. Μάζεψε την σιωπή σου φυλάκισε την ,κράτησε βαθιά ριζωμένη  την φωνή σου και ταξίδεψε. Οι λέξεις γίνονται στιλέτα που μπορεί να θανατώσουν .Όπου σε βγάλει θα είσαι μόνος , αλλά θα το έχεις καταφέρει. Αν έχεις την τύχη να βρεις το απάγκιο σου, κράτησε το μυστικό, μακριά από τα φαντάσματα που τιθασεύουν το μυαλό και την καρδιά σου. 

"χωρίς καρδιά αίμα δεν μπορεί να κυλήσει"

Όταν θελήσεις να γυρίσεις, να μπορέσεις να δεις τις αλήθειες που εγκατέλειψες. Αυτές μπορεί να σε υποδεχθούν στοργικά, αλλά δεν θα πάψουν να σου θυμίζουν όσα θέλησες να αφήσεις φεύγοντας.


Τάσος Ορφανίδης

Οι φωτογραφίες του Θάνου Χαρίση είναι από την παράσταση «μ’ ακούς» της θεατρικής ομάδας ΕΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου