Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Λέξεις και λόγια ποτισμένα με δηλητήριο

 φωτογραφία Μιχάλης ΜατζαβίνοςΛόγια που εκστομίζονται  χωρίς νόημα

Μια προσεκτική ματιά σε διαδρομές που σημάδεψαν την πορεία μας, οδηγεί σε συμπεράσματα. Αυτά μπορεί να γίνουν καλός σύμβουλος για τις μετέπειτα επιλογές, αν επικρατεί σύνεση και αυτογνωσία. Η αναζήτηση της αλήθειας είναι ένα ψέμα με μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Ερμηνεύεται κατά το δοκούν, εφόσον για τον καθένα υπάρχει διαφορετική ερμηνεία. Έπειτα από συναισθηματική φόρτιση η αλήθεια θα είναι πλάνη και τα λόγια γίνονται φορτία που όταν εκστομίζονται μυρίζουν βρώμικα.

Κάτω από πίεση καμία αλήθεια δεν μπορεί να λάμψει.

Συνήθως διαμορφώνεται κλίμα εχθρικό, οδηγείσαι σε παραπλάνηση, όταν βαδίζεις με οδηγό την ζήλια που συνοδεύεται με  λόγια  φορτωμένα από χολή και  οργή . Κάθε ερμηνεία στην προσπάθεια ανάγνωσης της αλήθειας θα μπορούσε να σε ρίξει περισσότερο στα βαθιά, να επαναλαμβάνεις τα λάθη σου αντίθετα με αυτό που επιθυμείς. Κάθε λέξη που εκστομίζεται δεν μαζεύεται και γίνεται βαρίδι ασήκωτο μετά από χρόνια.

Όταν βράζει το νερό στο καζάνι ,το καπάκι το ανοίγεις με μεγάλη προσοχή.
Συμβαίνει συνήθως να περιφέρονται γύρω σου, μόνο όσοι με συμπεριφορά κόλακα ξεσκίζουν τα κομμάτια σου. Αυτό που τους αφορά, είναι να παραμένεις ζωντανός για να βρίσκουν τροφή. Είναι βέβαιο ότι η εμπιστοσύνη τραυματίζεται και είναι δύσκολη η αναζήτηση πραγματικών φίλων.
Περιφρούρησε την ψυχή σου ,για να μη λαβωθεί ανεπανόρθωτα από απελπισία.Καλό είναι να θυμάσαι ότι  όταν φθάσεις σ’ αυτό το σημείο, επιστροφή δεν υπάρχει.


Τάσος Ορφανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου