Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Άκου λοιπόν

 φωτογραφία Μιχάλης Ματζαβίνος


Άκου λοιπόν την φωνή σου

Άκου φίλε μου, αδελφέ μου, σύντροφε και συνοδοιπόρε, γείτονα κι εσύ από την απέναντι όχθη. Aς ακούσουμε όλοι, ν’ αφουγκραστούμε την φωνή μας και μετά πάμε παραπέρα.

Η φωνή που μπορείς να εμπιστευτείς

Μόνο την φωνή που εκφράζει συναισθήματα φιλίας, αγάπης, συντροφικότητας, μπορείς να εμπιστευτείς. Το ότι είναι η δική σου η φωνή, θα πρέπει να σε κάνει εκ των προτέρων επιφυλακτικό. Χρειάζεσαι να την ακούσεις πρώτα εσύ κι αν σε οδηγεί σε γαλήνη ,ηρεμία και σύνεση, τότε άφησε την να ταξιδέψει .Αν όμως βγάζει κακία, φθόνο , αντίδραση, τότε ερεύνησε την παραπάνω, ίσως αν την ακούσεις για δεύτερη φορά να μη είναι το ίδιο. Ακόμα και η φωνή που εκφράζει επανάσταση είναι αυτή που έχει δύναμη ,η χροιά της διαφέρει ,ξεσηκώνει πρώτα εσένα και μετά τους υπόλοιπους.

Αυτό που δίνεται εύκολα δεν κερδίζεται το ίδιο

Κανένας δεν περιμένει από σένα περισσότερα, αλλά όλοι περιμένουν κάτι από σένα.Αν η ψυχή σου γεμίσει με λίγο, τότε θα μπορέσει να βρει και το παραπάνω . Αν μοιράσεις γρήγορα το απόθεμα σου, το ίδιο γρήγορα θα γύρεις σε προσκέφαλο αδειανό. Γίνεται βαρετό και οδηγεί σε εξάντληση. 
Άκουσε την φωνή σου λοιπόν ,να σου δείξει εκεί που θ’ ακουμπήσεις το περίσσευμα της καρδιάς σου. 

Όταν θα έρθει η σειρά ν’ ακούσεις την φωνή των άλλων

Μη βιαστείς να εκτεθείς, αν δεν είσαι έτοιμος να πιάσεις τον παλμό, ν’ αφουγκραστείς την ένταση. Χαλάρωσε την γραβάτα που σε σφίγγει, άνοιξε το πουκάμισο, να κερδίσεις αναπνοές.Μην αφήσεις τον εαυτόν σου σε πάθη χωρίς νόημα. 
Κάθε τι άκουσε το πρώτα, πέρασε το από το μπλέντερ για να βρεις την νοστιμάδα τους και μετά βάλε το δικό σου καρύκευμα να νοστιμίσει
παραπάνω .Ένα καλό φαγητό, εύγευστο, μαγειρεμένο με περίσσια
φροντίδα , θ'αγαπηθεί όπως του αξίζει ! 


Τάσος Ορφανίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου