Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

η οικογένεια καταγράφει απώλειες


Η γυναίκα με το πηγαίο χιούμορ, έφυγε σήμερα. Η Βάσω, γυναίκα του αδελφού του πατέρα μου, ήταν η πηγή χαράς και γέλιου . Αντιμετώπιζε τα πάντα με χιούμορ, ακόμη και την περίπτωση της εισαγωγής της στο νοσοκομείο για επέμβαση. Έκρυβε με αυτό τον τρόπο τις δικές της φοβίες και ανασφάλειες. Το νέο μας συγκλόνισε, η οικογένεια χάνει ακόμη έναν από τους πρωταγωνιστές της δικής μας μοίρας.

Το νέο ήρθε πάλι από το τηλέφωνο όπως και για τον χαμό πριν από μία μέρα της αγαπημένης συναδέλφου μου. Η εβδομάδα αυτή καταγράφει απώλειες. Ο πίνακας δεν κλείνει εύκολα όταν αναρτηθεί . Η χορωδία των αγγέλων έρχεται απρόσκλητη και μας βρίσκει απροετοίμαστους για το μακρινό ταξίδι. Είθε το μοναχικό ταξίδι αυτό να την φέρει κοντά στον άντρα της και στον πατέρα μου, να συνεχίσουν να διακωμωδούν τα πάντα με τον δικό τους τρόπο. 

Θυμάμαι εκείνο το σκερτσόζικο ύφος της, όταν ετοιμάζονταν να εκσφενδονίσει μία ατάκα. Ο λόγος της έβγαζε γέλιο. Αυτό το γέλιο ας το ανταμώσει με τους αγαπημένους της, εκεί πάνω στα απόμακρα και μοναχικά μονοπάτια. 

Η είδηση για την απρόσμενη αναχώρηση της είναι πικρή για την οικογένεια και ιδιαίτερα για τα εγγόνια της, που δεν έφευγαν απ’ την αγκαλιά της. Κάθε μέρα τα περίμενε  να σχολάσουν απ’ το σχολείο να τα περιμαζέψει. Αυτή τη ζεστασιά της αγκαλιάς της, ας την κουβαλάνε φύλακα άγγελο στη ζωή τους.

Καλό ταξίδι.


Τάσος Ορφανίδης 

1 σχόλιο: