Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Δίψασα πανάθεμα με

Φωτογραφία Μιχάλης Ματζαβίνος

Δίψασα παναθεμά με, ακούστηκε αδύναμα να λέει.Είπε την κουβέντα κι αγκομαχώντας πλησίασε την παλιά βρύση στην αυλή. Άπλωσε το χέρι του τρεμάμενο να την ανοίξει. Κάποια στιγμή γύρισε το βλέμμα του φευγαλέα πάνω μου.Κάνοντας αυτή την κίνηση, σαν να 'θελε κάτι να μου πει, έπεσε μπρούμυτα στη γούρνα, χωρίς να πιει νερό.

Πάει τέλειωσε,σκέφτηκα αίφνης και  πετάχτηκα αλαφιασμένος. Όρμηξα πάνω του και τον ταρακούνησα. Εκείνος γύρισε το πρόσωπο του αργά, τα μάτια του χωμένα μέσα στις κόγχες με κοίταζαν απορρημένα. Άπλωσε το χέρι του στο δικό μου και ανασηκώθηκε, πιάνοντας αδύναμα  τη βρύση. Κατά λάθος η κίνηση εκείνη την άνοιξε κι άρχισε το νερό να τρέχει με ορμή. 

Εκείνος, σαν νά 'ρθε η ζωή μέσα του, έπεσε πάνω της ρουφώντας κάθε στάλα της, μη αφήνοντας τίποτε να πέσει κάτω. Ένας  θόρυβος πάνω στη σχάρα, αποκάλυψε μία που του ξέφυγε . Εκείνος ξαφνιασμένος έκλαψε γοερά, μαζί με τον ήχο από τη δυνατή ροή του νερού της βρύσης που έτρεχε ασταμάτητα, παρασέρνοντας όλα τα φύλα που μαζεύτηκαν εκεί. 

Με κοίταξε βαθιά στα μάτια .Έπιασε πάλι το χέρι μου για να σηκωθεί, αφήνοντας μια κουβέντα μόνο να πέσει κάτω, στην ίδια διαδρομή του νερού.

Δίψασα πανάθεμα με!

Τάσος ΟρφανίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου